Rss

  • youtube
  • google

L’Ajuntament lliura les beques municipals a 7 estudiants de Quart de Poblet adscrit a l’Erasmus

L’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, va lliurar divendres passat 29 de novembre les set beques que l’Ajuntament concedeix a estudiants adscrits al programa europeu Erasmus per ajudar-los a costejar les despeses de la seua formació en universitats estrangeres, dins del Pla per a l’Ocupació Jove 2013. A l’acte ha assistit també el regidor de Joventut, Govern Obert i Esports, Juan Medina. Com la major part dels estudiants estan ja fora, han recollit la beca els seus pares i mares.

Erasmus, Estudiants, Quart de Poblet

Carmen Martínez s’ha interessat per la situació i pels projectes de cada un dels joves seleccionats,que van viure amb angoixa i indignació la decisió del ministre Wert d’eliminarles beques Erasmus amb el curs ja començat, rectificada posteriorment davant la condemna unànime de milers d’estudiants i l’estirada d’orelles d’Europa.

L’Ajuntament, que tenia ja aprovada i resolta la convocatòria de beques municipals per a estudiants Erasmus i Leonardo abans de l’anunci del Govern, estava articulant la fórmula per a ajudar els joves afectats i que pogueren continuar amb els seus estudis quan Wert va fer marxa enrere. Defet, es van incorporar al Pla d’Ocupació per primera vegada en el pressupost d’enguany, en detectar que les subvencions rebudes d’altres administracions eren insuficients.

 

Els joves que han aconseguit aquesta beca: Cristina D. Garcia, Adrián Ciborro, Carlos Inat, Cristina Romero, Laura Blanco, Juan Carlos Campos i Nuria Alfaro es troben o ho faran en breu (dos d’ells inicien el programa al febrer) en diferents destins d’Anglaterra, Irlanda, Polònia, Itàlia i Àustria. Tots han rebut el màxim estipulat en les bases de les beques: 600 euros. Estem facilitant-los una aportació econòmica semblant a què atorga la Generalitat, a pesar que les competències en matèria educativa no són les nostres, com fem en tants altres serveis i programes, perquè entenem que en moments com aquests hem d’invertir més que mai en educació, en ocupació, en polítiques socials i a contribuir a crear noves oportunitats per a tots i totes, especialment per a la joventut que, per desgràcia, ha de cercar el seu futur fora d’Espanya”, afig l’alcaldessa.

Més informació: https://www.facebook.com/notes/ajuntament-de-quart-de-poblet/lajuntament-lliura-les-beques-municipals-a-7-estudiants-de-quart-de-poblet-adscr/678079338878993

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

seis − 4 =