Rss

  • youtube
  • google

Diari d’una jove de Quart de Poblet en una trobada «Experiència FAAVEM»

El cap de setmana del 21 al 23 d’octubre vaig estar a l’Alberg Torre d’Alboraig a la Trobada de representants d’estudiants organitzada per FAAVEM i en col·laboració amb COCOES. 

Aquest cap de setmana és una activitat que és duu a terme una vegada a l’any, que té com a objectiu fonamental crear conciència d’associacionisme juvenil als instituts, i fomentar la participació dels alumnes en la presa de decisions d’aquests centres en els que, tot i que nosaltres som la majoria de vegades els més afectats (i moltes vegades perjudicats) per las mesures que altres prenen per nosaltres, apenes tenim l’oportunitat de tindre part en aquest procés. L’intenció és fer despertar al jove d’aquesta passivitat, perquè podem -i devem- defendre els nostres drets i la nostra capacitat de decisió també dins de l’àmbit escolar.

Hi poden acudir alumnes de tots els instituts d’ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat Valenciana implicats en els seus centres: delegats, consellers escolars, i representants d’associacions d’alumnes (institucions clau per a la participació de l’alumnat en la vida política dels instituts).

Així, hi havia joves de les províncies de València i Alacant, (malauradament cap de Castelló). Amb açò, s’aconseguix també l’interacció entre persones desconegudes, potser molt diferents entre elles, però amb objectius comuns, amb una mateixa conciència social i la voluntat de canviar allò que trovem que no està bé. Certament, vaig conéixer gent molt interessant durant aquests dos dies, i permaneix en contacte amb molts d’ells.

A més, hi havia la possibilitat de triar entre dos tallers (a banda del comú sobre l’organització FAAVEM, les millors maneres de participar en la presa de decisions als centres i les mesures que podem prendre quan aquesta participació per part de l’alumnat no és respectada): un per a aprofundir en la defensa dels estudiants, i un altre sobre relacions afectives i igualtat.

Jo vaig triar aquest últim, que em va resultar molt interessant. Va estar dut a terme amb col.laboració de l’associacio de dones joves de València “las Moiras”, d’una manera molt participativa i dinàmica. Vam tractar temes tan importants com la violència de gènere, el masclisme i l’homosexualitat, entre altres.

Quant a l’organització de l’evente, la vaig trobar molt bona i, per més que pense, no puc trobar res que no m’hagi agradat en aquest punt. Allò que vaig trobar més interessant va ser el fet que no hi havia cap cap en el ple sentit de la paraula, ni diferències entre els joves organitzadors i el reste de joves que participavem en l’activitat: som tots estudiants que busquem millores en els nostres centres d’estudis, i justícia a l’hora de fer valdre les nostres idees i opinions.

En conclusió, l’experiència em va resultar profundament enriquidora, tant per els tallers als que vaig assistir com per la gent que hi vaig conéixer i la bona impressió que em vaig emportar de l’organització FAAVEM; i per supost, per a repetir. Li la recomane a qualsevol alumne involucrat i amb inquietuds que vullga prendre part en la lluita contra la injustícia. que desgraciadament és viscuda a quasi tots els centres escolars.

Maria (Corresponsal juvenil al conservatori de música)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

veinte − 7 =