Rss

  • youtube
  • google

De Quartmetratges als Oscars…

Fins ara, el festival de cine organitzat per l’Ajuntament de Quart de Poblet, Quartmetratges, havia sigut antesala de premis Goya en el sector de l’animació. Ara, pot ser-ho de l’Óscar, gràcies a què l’obra del director valencià Sam Ortí, “Vicenta”, que el passat 22 d’octubre va ser proclamada millor curt d’animació en la gala de cloenda de Quartmetratges 2011, ha sigut preseleccionat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units per a optar a la cobejada estatueta daurada.

“Vicenta”, que suma ja setanta reconeixements, haurà de competir amb altres 44 produccions de tot el món. Primer es farà una nova garbella, en la qual només quedaran deu curtmetratges, i el 24 de gener se sabran els cinc nominats a l’Óscar.

La notícia ha sigut rebuda amb alegria per totes les persones implicades a fer realitat Quartmetratges des del propi consistori i, de forma significativa, des de l’associació Cremant Muses. La regidora de Cultura, Cristina Mora, felicita a Sam Ortí per este èxit, “que revela l’excel·lència dels professionals i dels treballs que any a any s’exhibixen en Quartmetratges, un festival de referència en el sector audiovisual valencià i espanyol, a qui l’Ajuntament recolza i continuarà recolzant”.

La regidora ha recordat que curts d’animació premiats en Quartmetratges, la història del qual es remunta a 1984 llavors davall la denominació de Concurs de Vídeo Amateur, van conquistar els Goya en anteriors edicions. Va ocórrer amb Regaré con lágrimas tus pétalos, de Juan Carlos Marí, i Caracol-col-col, de Pablo Llorens. Ara, Sam Ortí s’acosta a l’estora roja dels Óscar i des de Quart de Poblet “li desitgem que la creue, que Vicenta aconseguisca optar a l’estatueta i, per descomptat, que se la porte a València perquè s’ho mereix”, conclou Cristina Mora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

1 × 4 =